H προσέγγισή μου

Ονομάζομαι Κυριακή Περδικέα

Μοιράσου το:

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνιακή Μάνη.

Έχω αποφοιτήσει από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών λαμβάνοντας Πτυχίο Κοινωνιολογίας με κατεύθυνση στην Εγκληματολογία.

Έχω εξειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία λαμβάνοντας Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.
 
Ως άνθρωπος που θέλω διαρκώς να εξελίσσομαι και να εκπαιδεύομαι σε νέες μεθόδους, συνέχισα τις σπουδές μου στην Κλινική Ύπνωση - Βιοθυμική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.
 
Συνέχισα την επιστημονική μου κατάρτιση στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) λαμβάνοντας πιστοποίηση στην Παιδαγωγική και Διδακτική. Στη συνέχεια των σπουδών μου φοίτησα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου λαμβάνοντας πιστοποίηση στην παιδοψυχολογία και παιδοψυχιατρική. 
 
Έχω εκπαιδευτεί στην Εικαστική ψυχοθεραπεία την οποία εφαρμόζω με μεγάλη αποτελεσματικότητα στα πλαίσια της θεραπείας σε ενήλικες και παιδιά όταν υπάρχει δυσκολία έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων.
Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω παρακολουθήσει έναν μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων στο αντικείμενο της Ψυχοθεραπείας και της Εγκληματολογίας. 
Έχω υπάρξει συντονίστρια και εισηγήτρια σε πλήθος σεμιναρίων σε Αθήνα και Πάτρα και αρθρογραφώ συστηματικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά.
 
Από το 2014 προσφέρω εθελοντική εργασία στο Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία Πάτρας (Σ.Ο.Ψ.Υ.) κάνοντας ατομικές συνεδρίες γνωσιακής - συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών κάνοντας ομαδικές συνεδρίες art therapy (Εικαστική Ψυχοθεραπεία). Από τον Απρίλιο του 2017 παρέχω τις υπηρεσίες μου στην τηλεφωνική γραμμή για την αυτοκτονία: "Αντι - αυτό" και απευθύνεται στις περιοχές Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Λευκάδας.

Στο παρελθόν συνεργάστηκα με το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, σεξουαλική, λεκτική ή ψυχολογική κακοποίηση. Έχω συνεργαστεί με το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής κάνοντας ομαδικές συνεδρίες εικαστικής θεραπείας σε άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές. Έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία Πάτρας κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας.

Από το 2008 κατοικώ μόνιμα στην Πάτρα όπου διατηρώ γραφείο δουλεύοντας ψυχοθεραπευτικά με παιδιά, ενήλικες και ζευγάρια.

Το πάθος μου είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να γνωρίσουν, να αποδεχθούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να αγκαλιάσουν τη ζωή χωρίς φόβο. Μέσα από την εμπειρία μου έχω αντιληφθεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι αρκετά πολύπλοκα και αφορούν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων: δυσκολίες στις σχέσεις, οικογενειακές συγκρούσεις, τραύματα από το παρελθόν, κατάθλιψη, άγχος και πολλά άλλα.

Γι’ αυτό το λόγο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά χρειάζεται μια πολύπλευρη προσέγγιση. Έτσι, ανέπτυξα έναν τρόπο προσέγγισης που συνδυάζει τεχνικές από τη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, τη θεραπεία σχημάτων και τη θεραπεία Gestalt στη βάση μιας mindfulness θεραπείας.

Νιώθω μεγάλη τιμή για κάθε άνθρωπο που με εμπιστεύεται και θέλει να γίνει μέρος αυτής της υπέροχης διαδικασίας προσωπικής ανάπτυξης και ενδοσκόπησης. Στη δουλειά μου πάντα με συνοδεύει η διακριτική αίσθηση του χιούμορ, η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η αποδοχή.

Κυριακή Περδικέα - Ψυχοθεραπεύτρια

Ποιο είναι το Φως που κοιτάς και θέλεις να αγγίξεις; Ποιο Σκοτάδι σε …

καλοσύνη

Ξεκίνα την μέρα σου με Καλοσύνη

Πέτα από πάνω σου ότι ξένο κουβαλάς, ότι δεν είναι δικό σου και πρόσθεσε …

Η τέλεια μητέρα για μια κόρη

Κάθε παιδί γεννιέται ολοκληρωμένο και μοναδικό. Όλα όσα χρειάζεται …