Θεραπεία Άγχους

Μοιράσου το:

      Το άγχος είναι η πιο διαδεδομένη από όλες τις ψυχολογικές δυσκολίες στον πολιτισμό μας, οπότε αν ψάχνετε ψυχοθεραπεία για το άγχος, σίγουρα δεν είστε μόνοι. Αλλά, μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι μέσα στην αγωνία σας και μόνοι. Το άγχος μπορεί να σας εξουθενώνει και να σας εξοργίζει καθώς μπορεί να σας κρατάει ξύπνιο στο κρεβάτι σας κάνοντας ανήσυχες σκέψεις ή να σας ξυπνήσει με αγχώδεις σκέψεις που να αισθάνεστε ανίκανοι να σταματήσετε. Μπορεί να σας είναι αδύνατο να επικεντρωθείτε σχεδόν σε οποιαδήποτε εργασία κάνετε. Επιπλέον, το άγχος μπορεί να σας προκαλέσει σωματικά προβλήματα, όπως χρόνια μυϊκή ένταση, στομαχικά προβλήματα, δερματικά προβλήματα, κ.ά. Μπορεί να παθαίνετε κρίσεις άγχους ή πανικού με εφίδρωση, έντονη ταχυκαρδία, ζάλη ή ναυτία.
Αυτά είναι μερικά από τα πολλά συμπτώματα που οδηγούν τους ανθρώπους να αναζητήσουν ψυχοθεραπεία για το άγχος. Και παρά το γεγονός ότι το άγχος απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων του Δυτικού πολιτισμού κυρίως, σίγουρα, είναι ακόμα πιο έντονο στη χώρα μας. Εδώ, στην Ελλάδα εξ’ αιτίας των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, οι άνθρωποι προσπαθούν να υπερέχουν έναντι των άλλων, ο ρυθμός της ζωής επιταχύνεται, ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος και οι πιέσεις είναι πολύ μεγάλες.

Ξεκινώντας

      Ένα από τα πιο απογοητευτικά θέματα σε σχέση με το άγχος είναι η αγωνία για το άγχος! Αν, για παράδειγμα, είχατε μια κρίση πανικού, είναι φυσικό να ζείτε σε αγωνία μήπως ξανασυμβεί, καθώς και για το πώς θα τη διαχειριστείτε. Κάθε φορά που βλέπω έναν καινούργιο πελάτη ο οποίος θέλει να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία για το άγχος, παρατηρώ ότι ακόμη και από το πρώτο ραντεβού φαίνεται πως αυτή η πρώτη επαφή έχει άμεση κατευναστική επίδραση στο άγχος που βιώνει. Το άγχος είναι εκεί, αλλά η επαφή με έναν χώρο στον οποίο δε χρειάζεται να ντρέπεστε για τίποτα και ο οποίος είναι αποκλειστικά σχεδιασμένος και επικεντρωμένος στο να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις δυσκολίες σας, προσφέρει μια πρώτη αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας.

agxos 2
Η Βοήθεια της Ψυχοθεραπείας για το άγχος

     
       Μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, προβλήματα άγχους που σας φαίνονταν ανυπέρβλητα μπορούν πραγματικά να αντιμετωπιστούν. Θα μπορέσετε να αρχίσετε ξανά να αποκτάτε έναν έλεγχο, όπου προηγουμένως νιώθατε ότι δεν μπορείτε. Θα μπορείτε να αρχίσετε να δείχνετε κατανόηση όπου πρώτα νιώθατε πως δεν τα καταφέρνατε. Θα μπορείτε να αρχίσετε να αναγνωρίζετε και να βρίσκετε τρόπους για να αποδέχεστε και να εκτιμάτε τις πτυχές της ζωής που σας φαίνονταν ανεξήγητες και ανεξέλεγκτες. Η ψυχοθεραπεία για το άγχος είναι μια προσπάθεια που κινείται σε αυτά τα θέματα αλλά και προς την προσωπική ανάπτυξη και την ευημερία.

Η τέλεια μητέρα για μια κόρη

Κάθε παιδί γεννιέται ολοκληρωμένο και μοναδικό. Όλα όσα χρειάζεται …

Υγιής σεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών: τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς

Η σεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών συχνά μπορεί να αποτελέσει θέμα …

Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή συνήθως εμφανίζεται με συγκεκριμένες …