Blog & Lifestyle

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από άρθρα ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης . Επίσης, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για νέα σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια που διοργανώνω. Αφεθείτε στο ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού σας και θα χαρώ αν θελήσετε να μοιραστείτε μαζί μου ανησυχίες ή προβληματισμούς ή ό, τι άλλο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο ελεύθεροι και αληθινοί!

Δεν έχουμε χρήματα για διακοπές. Πώς το λέμε στο παιδί, τι κάνουμε εναλλακτικά;

Μοιράσου το:

Όλα τα παιδιά κάνουν όνειρα για καλοκαιρινούς προορισμούς, βουτιές, παιχνίδια στη θάλασσα! Πώς όμως μπορούμε να τους πούμε ότι δεν θα πάμε διακοπές γιατί δεν έχουμε χρήματα, χωρίς να τα στεναχωρήσουμε και να αισθανθούν μειονεκτικά;

Σε πρώτο επίπεδο είναι καλό να συζητήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε την δυνατότητα να πάμε σε κάποιο νησί διακοπές.

Με απλά και κατανοητά λόγια μπορούμε να πούμε πως «Τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να πάμε διακοπές όπως πέρυσι για παράδειγμα, ωστόσο μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί τρόπους να περάσουμε καλά στην πόλη ή στο χωριό μας».

Μία ιδέα είναι να κάνουμε ένα ‘οικογενειακό συμβούλιο’ και να ανταλλάξουμε ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο μας. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα αισθανθούν ότι υπολογίζουμε την άποψή τους και ότι προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε λύση.

Μία πιο οικονομική πρόταση θα μπορούσε να είναι ολιγοήμερες διακοπές σε κοντινούς προορισμούς με χαμηλό κόστος πρόσβασης (πχ. με το αυτοκίνητο) και διαμονής (πχ. κάμπινγκ).

Επίσης, μία ακόμη δυνατότητα είναι να γίνουμε «τουρίστες» στην περιοχή μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επισκεφθούμε μέρη της περιοχής μας στα οποία δεν έχουμε πάει, να μάθουμε την τοπική ιστορία και να εξερευνήσουμε τον τόπο μας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στη φύση, με μια βόλτα στο κοντινό πάρκο, με μία επίσκεψη στο δάσος, κάνοντας ποδήλατο ή οργανώνοντας εκεί ένα πικνίκ.

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο ο τόπος αλλά ο τρόπος που θα περάσουμε τις διακοπές μας. Τα παιδιά δεν φαίνεται να έχουν ανάγκη από τουριστικά θέρετρα και πολυτελείς διακοπές. Αυτό που έχει σημασία είναι περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, δείχνοντας τους ότι και εμάς είναι πιο σημαντικό το να είμαστε όλοι μαζί και να περνάμε όμορφα.

Αντί για ακριβές διακοπές μπορούμε να τους προσφέρουμε τους γονείς τους, απαλλαγμένους από εργασιακές υποχρεώσεις, e-mails, μηνύματα και άγχη. Ας είμαστε περισσότερο αυθόρμητοι και ας βρούμε δημιουργικούς (και οικονομικούς) τρόπους διασκέδασης, που σίγουρα αφενός θα αντισταθμίσουν τις οικονομικές δυσκολίες αφετέρου θα μας φέρουν ουσιαστικά κοντά με τα παιδιά μας.

Πηγή: http://mothersbird.gr/den-ehoyme-hrimata-gia-diakopes-pos-leme-sto-paidi-ti-kanoyme-enallaktika

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια;

Νιώθεις πως επαναλαμβάνεις κάθε μέρα την ίδια ρουτίνα; Βαρέθηκες; …

Γιορτή της μητέρας

Για τη γιορτή της μητέρας

Γνωρίζω ένα κορίτσι. Και σήμερα θα σας πω την ιστορία της. Σαν ένα διαφορετικό …

Κορωνοϊός και Παιδιά: Οδηγός Διαχείρισης

Είναι πολύ δύσκολο να πας οπουδήποτε αυτές τις μέρες και να μην ακούσεις …