Θεραπεία κατάθλιψης

Μοιράσου το:

therapeia katathlipsis

Αν αναζητάτε ψυχοθεραπεία επειδή νιώθετε κατάθλιψη, ίσως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν ήδη για πολλά χρόνια.  Η ζωή μπορεί να σας φαίνεται σαν ένα δυσβάσταχτο βάρος. Ίσως να σας φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να σας δώσει οποιαδήποτε χαρά ή ακόμα και οποιαδήποτε απλή ευχαρίστηση. Όταν νιώθετε μελαγχολικός και θλιμμένος, μπορεί να αισθάνεστε μόνος, χωρίς ενδιαφέρον για τη ζωή και ότι κανείς δεν μπορεί να σας καταλάβει. Η κατάθλιψη μπορεί να σας προκαλέσει συναισθηματική απομόνωση και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ευθύνεται και για δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα.

Αλλά για ορισμένους ανθρώπους που αναζητούν ψυχοθεραπεία προκειμένου να ξεπεράσουν την κατάθλιψη, συναισθήματα, όπως αυτά μπορεί να έχουν έρθει ξαφνικά, ίσως μετά από ένα στρεσογόνο διάστημα, ή να μοιάζει σαν σαν έχουν έρθει από το πουθενά, ακόμα και όταν τα περισσότερα από τα σημαντικά θέματα της ζωής τους πηγαίνουν πολύ καλά, όπως μια καλή θέση εργασίας, μια νέα σχέση, ένας γάμος από έρωτα, ή ο ερχομός ενός παιδιού.

Είτε σας ταλαιπωρεί χρόνια είτε ήρθε ξαφνικά στη ζωή σας, αυτό που έχει σημασία είναι να ζητήσετε βοήθεια. Σε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό και μη επικριτικό περιβάλλον θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω να αποκτήσετε μια ζωή όπου θα αντλείτε ικανοποίηση και ευχαρίστηση

therapeia katathlipsis 1

therapeia katathlipsis 2

Η κατάθλιψη του καθενός είναι διαφορετική

Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας για την κατάθλιψη, εργαζόμαστε με ποικίλους τρόπους, επειδή η κατάθλιψη του καθενός είναι διαφορετική. Η κατάθλιψη παίρνει πολλές μορφές και έχει πολλές αιτίες. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η «καταπολέμηση της κατάθλιψης» με έντονο παρεμβατικό τρόπο είναι μια προσέγγιση που τους ταιριάζει. Ωστόσο, συχνά αυτή δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση. Μερικές φορές αυτό μπορεί να ενισχύσει την εσωτερική επίκριση, διότι συναισθήματα που αντιστέκονται πιθανόν με αυτόν τον τρόπο να ενισχυθούν. Αυτή η επιθετική αντιμετώπιση της κατάθλιψης μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη σκληρότητα προς τον εαυτό όπου κάτω από το «Είμαι σε κατάθλιψη» να ακολουθεί το «Είναι κακό που είμαι σε κατάθλιψη» και κατόπιν «Είναι κακό που σκέφτομαι πως είναι κακό που είμαι σε κατάθλιψη»! βάζοντας έτσι τον εαυτό σας σε έναν νέο φαύλο κύκλο αρνητικής σκέψης.

Μη λειτουργικός τρόπος σκέψης και μοτίβα πολλών ετών θα πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν. Μπορεί να έχει υπάρξει μεγάλο χρονικό διάστημα όπου η αντιμετώπιση προς τον εαυτό ήταν σκληρή, επικριτική και τιμωρητική ενισχύοντας έτσι συνεχώς μια καταθλιπτική όψη της ζωής.  Μια αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της κατάθλιψης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τον λανθασμένο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και να τον αλλάξετε.

Γι αυτό ακριβώς χρειάζεται μια πιο χρήσιμη προσέγγιση στην οποία θα ενισχύεται η κατανόηση του εαυτού και η αποδοχή των συναισθημάτων, ζητήματα πρωτεύοντα στην ψυχοθεραπεία.

Η βοήθεια της ψυχοθεραπείας για την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη έχει πολλές πτυχές, οπότε στην ψυχοθεραπεία για την κατάθλιψη χρησιμοποιώ πολλά εργαλεία και τεχνικές. Σε μιας ισότιμη και συνεργατική βάση θα σας βοηθήσω να μπορέσετε να οικοδομήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Η ψυχοθεραπεία για την κατάθλιψη μπορεί να σας βοηθήσει να είστε ξανά παρόντες στη ζωή σας.

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια;

Νιώθεις πως επαναλαμβάνεις κάθε μέρα την ίδια ρουτίνα; Βαρέθηκες; …

Γιορτή της μητέρας

Για τη γιορτή της μητέρας

Γνωρίζω ένα κορίτσι. Και σήμερα θα σας πω την ιστορία της. Σαν ένα διαφορετικό …

Κορωνοϊός και Παιδιά: Οδηγός Διαχείρισης

Είναι πολύ δύσκολο να πας οπουδήποτε αυτές τις μέρες και να μην ακούσεις …