H προσέγγισή μου

Ονομάζομαι Κυριακή Περδικέα

Μοιράσου το:

Η Κυριακή Περδικέα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνιακή Μάνη.

Είναι πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια με Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Advanced Practitioner in Cognitive and Behavioural Psychotherapy στο Mindfulness (πρακτική Ενσυνειδητότητας) και πιστοποιημένη Υπνοθεραπεύτρια με Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση με Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Advanced Diploma in Clinical Hypnosis -Bioaffective Psychotherapy).

Η αγάπη της για τον άνθρωπο ξεκίνησε με τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία  - Εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών όπου αποφοίτησε παίρνοντας Πτυχίο Κοινωνιολογίας.

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εντρύφησε στον τρόπο που η Κοινωνία βλέπει το Άτομο και πως το Άτομο εντέλει δρα ως αποτέλεσμα της επίδρασης της Κοινωνίας.

Αυτό της πυροδότησε το πάθος της να θελήσει να καταλάβει και την αντίθετη πλευρά. Πως βλέπει / νιώθει / αφουγκράζεται το Άτομο την Κοινωνία. Αυτό θα της έδινε την πιο βαθιά και ολοκληρωμένη κατανόηση του Ανθρώπου.

Έτσι και έγινε.

Η Κυριακή Περδικέα, συνέχισε με μια μακρά σταδιοδρομία στον τομέα της Ψυχολογίας. Έλαβε πιστοποίηση στην Παιδαγωγική και τη Διδακτική από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και πιστοποίηση στην παιδοψυχολογία και παιδοψυχιατρική από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει εκπαιδευτεί στην Εικαστική ψυχοθεραπεία (Art Therapy) την οποία εφαρμόζει με μεγάλη αποτελεσματικότητα στα πλαίσια της θεραπείας σε ενήλικες και παιδιά όταν υπάρχει δυσκολία αναγνώρισης και έκφρασης συναισθημάτων.
Παράλληλα με τις σπουδές της, έχει παρακολουθήσει έναν μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων στο αντικείμενο της Ψυχοθεραπείας και της Εγκληματολογίας.

Έχει υπάρξει συντονίστρια και εισηγήτρια σε πλήθος σεμιναρίων σε Αθήνα και Πάτρα και αρθρογραφεί συστηματικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά.

Έχει συνεργαστεί με τον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία Πάτρας (Σ.Ο.Ψ.Υ.) προσφέροντας εθελοντική εργασία και με το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, από το 2014 έως το 2019.

Το 2017 παρείχε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην τηλεφωνική γραμμή για την αυτοκτονία: "Αντι - αυτό" η οποία απευθύνεται στις περιοχές Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Λευκάδας.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης παρέχοντας εθελοντικά ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, σεξουαλική, λεκτική ή ψυχολογική κακοποίηση.

Από το 2008 κατοικεί μόνιμα στην Πάτρα όπου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο κάνοντας συνεδρίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής με παιδιά, ενήλικες και ζευγάρια.

Είναι υπερήφανη μητέρα ενός υπέροχου αγοριού και σύζυγος ενός ακόμα πιο υπέροχου άνδρα.

Με πολλή αγάπη, αφοσίωση και υπευθυνότητα βοηθάει τους ανθρώπους να γνωρίσουν, να αποδεχθούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να αγκαλιάσουν τη ζωή χωρίς φόβο.

Μέσα από την εμπειρία της έχει παρατηρήσει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι  αφορούν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων που όμως συχνά είναι αλληλένδετες: δυσκολίες στις σχέσεις, οικογενειακές συγκρούσεις, τραύματα από το παρελθόν, κατάθλιψη, άγχος και πολλά άλλα. Στόχος της, επομένως είναι η θεραπεία του ατόμου ως όλον και όχι η στιγματοποίησή του πίσω από μια ταμπέλα κάποιας ψυχιατρικής διαταραχής.

Λαμβάνοντας υπόψη το βιολογικό, κοινωνιολογικό, συναισθηματικό και πνευματικό υπόβαθρο και τις ανάγκες κάθε ατόμου χρησιμοποιεί μια πολύπλευρη, ολιστική προσέγγιση ώστε να υπάρξει θεραπεία νου , ψυχής και σώματος.

Η Κυριακή Περδικέα εξατομικεύει την προσέγγισή της ώστε να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν πληρέστερα σε κάθε άνθρωπο συνδυάζοντας τεχνικές από τη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, την Υπνοθεραπεία, τη θεραπεία Σχημάτων και τη θεραπεία Gestalt στη βάση μιας mindfulness θεραπείας.

Βασικός άξονας των συνεδριών της είναι ο σεβασμός, η εχεμύθεια, η υπευθυνότητα, η αποδοχή ,η διακριτική αίσθηση του χιούμορ για ενίσχυση της άνεσης και της ασφάλειας και η ενσυναίσθηση.

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια;

Νιώθεις πως επαναλαμβάνεις κάθε μέρα την ίδια ρουτίνα; Βαρέθηκες; …

Γιορτή της μητέρας

Για τη γιορτή της μητέρας

Γνωρίζω ένα κορίτσι. Και σήμερα θα σας πω την ιστορία της. Σαν ένα διαφορετικό …

Κορωνοϊός και Παιδιά: Οδηγός Διαχείρισης

Είναι πολύ δύσκολο να πας οπουδήποτε αυτές τις μέρες και να μην ακούσεις …