Θεραπεία Ζεύγους

Μοιράσου το:

Η απόφαση να επισκεφθείτε έναν Ψυχοθεραπευτή ζεύγους  / οικογενειακό σύμβουλο πιθανόν να σας φαίνεται ως ένα τεράστιο βήμα. Κυρίως επειδή αυτή η απόφαση έχει προέλθει από την διαπίστωση ότι η σχέση σας με τον σύντροφό σας δεν είναι τέλεια κάτι το οποίο συχνά είναι δύσκολο και για κάποιους τρομακτικό να παραδεχθούν.

Επίσης, μπορεί να σας φαίνεται καλή ιδέα αλλά ταυτόχρονα να αισθάνεστε αμφιβολία και αβεβαιότητα σχετικά με τη διαδικασία αλλά και αν θα είναι πραγματικά βοηθητικό.

Κάποια κοινά θέματα που δείχνουν ότι μπορεί η θεραπεία ζεύγους να είναι βοηθητική για εσάς είναι:

  • Έλλειψη εμπιστοσύνης
  • Συχνοί καβγάδες που σταδιακά γίνονται συχνότεροι και με μεγαλύτερη ένταση
  • Έλλειψη επικοινωνίας
  • Νιώθετε πως κάτι πηγαίνει λάθος αλλά δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τι ακριβώς
  • Θέλετε να μιλήσετε για κάποιο θέμα στον σύντροφό σας αλλά νιώθετε πως δεν μπορείτε
  • Νιώθετε κολλημένοι σε δυσλειτουργικά μοτίβα και συνήθειες
  • Έλλειψη συναισθηματικής οικειότητας
  • Έλλειψη σεξουαλικής οικειότητας

therapeia-zeygous-1

therapeia-zeygous-2

Μια συνεδρία ζεύγους συχνά ξεκινάει με κάποιες βασικές ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό της σχέσης σας και το υπόβαθρο καθενός από τους δύο συντρόφους.

Στη συνέχεια, θα διερευνήσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως ζευγάρι , θα σας βοηθήσω να θέσετε από κοινού συγκεκριμένους στόχους που θέλετε να πετύχετε και θα σας παρουσιάσω ένα πρώτο πλάνο για την υλοποίηση αυτών των στόχων.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, θα σας βοηθήσω να καταλάβετε τη δυναμική και τα μοτίβα της σχέσης σας καθώς και να κατανοήσετε τον ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας στην διατήρηση και διαιώνιση των προβλημάτων. Αυτό θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα προβλήματά σας και τα συναισθήματα που νιώθετε για τη σχέση σας με τον σύντροφό σας.

Επίσης, θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε νέους, πιο υγιείς τρόπους επικοινωνίας τους οποίους θα σας δείχνω και θα τους δοκιμάζουμε ώστε να μπορείτε να εξοικειωθείτε μαζί τους στο σπίτι.

Τα περισσότερα ζευγάρια όταν ολοκληρώνουν τη θεραπεία, φεύγουν έχοντας δει βαθύτερα στον εαυτό και στη σχέση τους, έχοντας κατανοήσει τα δυσλειτουργικά μοτίβα και τις συνήθειες που τους δυσκολεύουν και έχουν μάθει να εκφράζονται και να επικοινωνούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια;

Νιώθεις πως επαναλαμβάνεις κάθε μέρα την ίδια ρουτίνα; Βαρέθηκες; …

Γιορτή της μητέρας

Για τη γιορτή της μητέρας

Γνωρίζω ένα κορίτσι. Και σήμερα θα σας πω την ιστορία της. Σαν ένα διαφορετικό …

Κορωνοϊός και Παιδιά: Οδηγός Διαχείρισης

Είναι πολύ δύσκολο να πας οπουδήποτε αυτές τις μέρες και να μην ακούσεις …